perjantai 9. joulukuuta 2022

Guerrero Aguilarin Jippii-perheen kuulumisia Kolumbiasta ja Venezuelasta

Jumala on aina kanssamme ja auttaa meitä etenemään jopa kiireisimpinä aikoina. Kolme nuortamme jakavat aikansa koulunkäynnin ja Jumalan valtakunnan työn välillä. He jatkavat myös musiikkiopintojaan voidakseen ylistää Jumalaa ja rohkaista muitakin antautumaan Hänen palvelukseensa.

Tässä ovat käteni, tarttumaan sun töihisi.
Tässä ovat jalkani, kulkemaan sun teitäsi.
Tässä on mun sydämeni, täytäthän sen ilollasi...
Saakoon elämäni, saakoon tekoni, kirkastaa Sua, Herrani!

Tämä on meidän perheemme rukous - ja eräs suosikeistamme Jippii-laulujen joukossa. Etenkin Eli Daniella on aina valmis auttamaan ja käyttää koko olemustaan kiittäessään Jumalaa hänen hyvyydestään.

Eli tahtoo säveltää lauluja kuningasten Kuninkaalle. Hän alkoi työstää joitakin kirjoittamiaan tekstejä erään uskon ystävänsä kanssa. Rukoilettehan, että Jumala ohjaisi häntä ja Pyhä Henki antaisi hänelle tarvittavan innoituksen.


On kunniatehtävä palvella eri tavoin ja mitä moninaisimmissa paikoissa. Yofren-isä opetti marraskuussa kotiseurakuntamme opetuslapseuskursseilla ja joissakin Jippii-työtä tekevissä seurakunnissa.


Ystävämme Marivict opettaa edelleen Rosalin kylän lapsia Jippii-materiaalien avulla. Hänen antautuneisuutensa ja palonsa innostaa meitäkin jatkamaan palvelutehtävässämme.


Misia Julian lapset ja nuoret ovat hiljalleen rohkaistuneet kutsumaan muitakin oppimaan, laulamaan ja leikkimään yhdessä Jeesuksen kasvojen edessä. Rukoilemme, että Jippii Misia Julia moninkertaistuisi ja että sen lapset kasvaisivat uskossaan. Jokainen Jippii-kokoontuminen on kuin saarna meille tätä palvelutyötä tekeville. Se, kuinka lapset ryhmäytyvät, osallistuvat ja oppivat, puhuu meille Isämme valtakunnasta.

Uskonnot erottavat maailman ja valitettavasti myös lapset Jumalan todellisesta rakkaudesta. Viime vuosina olemme nähneet joidenkin Misia Julian lasten jäävän työstämme pois katolilaisten vanhempiensa vaatimuksesta. Nyt näiden perheiden lapset ovat jälleen alkaneet osallistua ja olemme huomanneet, että he ymmärtävät rakkauden ja totuuden tien olevan Jumalassa, ei uskonnoissa.


Tuemme monin tavoin myös Kolumbiassa, Montevideon kylässä eläviä lapsia. Olemme saaneet nähdä, kuinka Jumala muovaa heidän elämäänsä Sanansa valossa. Kiitämme Jumalaa Ibarran perheen uskollisuudesta ja heidän innostaan näiden pikkuisten puolesta. He ovat jo joidenkin vuosien ajan antautuneet palvelemaan tämän alueen lapsia ja toivomme, että Herra jatkossakin pitäisi huolen kaikista heidän tarpeistaan.


Kiitos teidän taloudellisen tukenne, emme vain liiku paikasta toiseen, vaan olemme saaneet avustaa Jumalan ihmeellistä työtä monin tavoin. Lahjoitimme Montevideon seurakunnalle kolme pöytää, joiden ääressä lapset voivat opiskella ja oppia myös Jumalan Sanaa. Rukoilettehan heidän ja myös tuolla alueella palvelevien puolesta. Montevideon lapset ovat juuri päättäneet kouluvuoden ja merkittävä osa heistä jäi luokalleen. Nämä lapset ja heidän perheensä elävät suuren puutteen keskellä ja tahtoisimme tarjota heille työkaluja, joiden avulla he voisivat edistyä koulunkäynnissään.


Rukoilemme ja avustamme satunnaisesti myös Los Patiosin (Kolumbia) Wesleyana-seurakunnassa, sekä Tres Esquinasin kylässä Venezuelassa. Pyydämme Jumalalta, että työ Anacon ja Vega de la Pipan lasten parissa voisi käynnistyä uudelleen.

Täytämme monia tehtäviä perheessämme, seurakunnassamme ja palvelutyössämme - ja täytämme myös vuosia. Pyydämme Jumalalta voimaa ja terveyttä myös tulevaan, jotta voisimme vastata Hänen kutsuunsa parhaamme antaen.


Herra vaatii meitä etenemään monien muutosten keskellä. Emme vielä ymmärrä paljoakaan Hänen armostaan, rakkaudestaan ja voimasta, jota Hän on valmis meille antamaan. Tahdomme vain olla uskollisia ja rohkeita sotilaita, jotta monet voisivat vastaanottaa sen siunauksen, jonka Hän itse on meille luovuttanut. Perheenä rukoilemme, että Jumala käyttäisi meidän vähäisiä voimiamme ja myös heikkouttamme osoittaakseen kunniansa.

Teksti ja kuvat: Mahli Aguilar de Guerrero

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti