keskiviikko 8. kesäkuuta 2022

Konkreettista apua ja kohtaamisia yli kulttuurirajojen

Ecuadorilaisen Pacto-kirkkomme naisten jaosto vieraili luonamme suuren lääkäriryhmän kanssa.


Valtaosa tiimiläisistä tuli suoraan Yhdysvalloista ja palasi sinne, päivätyönsä pariin, heti tämän tempauksen päätyttyä. Mukana oli myös ecuadorilaisia tai täällä asuvia terveysalan ammattilaisia.

Tämänkertainen "lääkärikaravaani" palveli vain naisia. Tiimi vieraili ensin Pacto Sumacon kylässä, jossa kirkkokunnallamme on pieni seurakunta, ja tuli sitten kahdeksi päiväksi meidän luoksemme Bellavista Altaan, Rukullaktaan ja Tambayakuun.


Meidän kylissämme vastaanotto oli hyvä. Lääkärin apua oli odotettu ja naiset ja tytöt iloitsivat saamastaan terveysneuvonnasta ja pestävistä kuukautissuojista. Halukkaat pääsivät juttelemaan myös psykologin kanssa.


Vieraamme järkyttyivät siitä, kuinka yleistä alaikäisten seksuaalinen hyväksikäyttö on kylissämme. Iloitsemme siitä, että Pacto-kirkkomme sosiaalisen työn säätiö FACE tekee hyvää työtä vastatakseen tähän haasteeseen Ecuadorin rannikkoalueella ja rukoilemme, että apua ja työkaluja saataisiin myös tänne meille viidakkoon.


Jumalalle jokainen nainen ja tyttö on tärkeä, Hänen kuvakseen luotu. Saimme nähdä ennakkoluulojen evankelisia kristittyjä kohtaan murenevan, kun nämä lääkärit antoivat aikaansa kyliemme asukkaille. Saakoon Herramme palveleva rakkaus puhutella sydämiä jatkossakin.

Tambayakun kylän koululaiset osallistuivat vieraiden muonittamiseen lahjoittamalla ruokatarvikkeita. Saatuaan lääkärin palveluja moni heistä kävi hakemassa myös äitinsä paikalle.


Lisää kuvia ja kertomuksia lääkärien vierailusta (englannin kielellä):
Teksti ja kuvat: Hanna Eriksson ja Caity MathewsEi kommentteja:

Lähetä kommentti