keskiviikko 26. elokuuta 2015

Suuri lähetysjuhla ja vieraita vuoristosta

Elokuun kolmas viikonloppu jokivarressa oli aivan erityinen. Bellavista Altan seurakunta sai vieraita pohjoisen Ecuadorin vuorilta saakka. Punguhuaicon intiaaniseurakunnan ystävät, 28 henkilöä, tulivat tervehtimään meitä ja tutustumaan työhömme. Osalle Punguhuaicon nuoresta polvesta Bellavista Alta tosin oli tuttu jo ennestään, koska vuoristosta on tehty tänne aktiomatkoja aiemminkin. Paukkalan Eevalle ja Pekalle taas nämä vierailijat olivat tuttuakin tutumpia, ovathan he aikanaan olleet seurakuntatyössä juuri Punguhuaicossa ja sen lähikylissä. Rukouksen yhteys on säilynyt kaikki nämä vuodet ja nyt sekä viidakon että vuoriston veljet ja siskot saivat hetken ajan tehdä työtä yhdessä ja olla myös lähettämässä Paukkaloita takaisin Suomeen.

Punguhuaicon intiaanit matkustivat vuokrabussilla yli kymmenen tuntia päästäkseen luoksemme. Omat eväät maistuivat heille Misahuallín apinapuistossa varhain lauantai-aamuna ja sen jälkeen matka jatkui yhdessä syvemmälle viidakkoon. Los Ríosin kanoottisatama oli pienentynyt puoleen ystäviemme edellisten vierailujen jälkeen: tulviva Napo-joki oli vienyt mukanaan niin rannassa seisseen suuren palmupuun kuin paikallisen kauppiaan toimitilojakin. Rohkeasti ystävämme kuitenkin astuivat kanoottiin ja antoivat sen viedä itsensä Napoa ylävirtaan, Bellavista Altan kylään saakka.



Emme halunneet, että siunaus vuoriston intiaanien vierailusta jäisi vain oman seurakuntamme väelle. Kun ystävämme olivat ruokailleet ja asettuneet taloksi, kävelimme läheiseen San Alberton (Bellavista Baja) kylään. Pastoripariskuntamme Ramiro ja Cecilia olivat valmistaneet kylän lapsille toiminnallista ohjelmaa, sekä lyhyen opetuksen. Jaoimme lapsille lahjoituksena saamiamme leluja ja koulutarvikkeita.


Lastenohjelman jälkeen oli aikuisten vuoro. Punguhuaicon naistenryhmä lauloi kauniisti ja eräs vieraistamme saarnasi. Näimme myös lyhyen elokuvapätkän uskoontulon merkityksestä. San Albertossa ei vielä ole evankelikaalista seurakuntaa, mutta meitä on monesti pyydetty tekemään työtä myös siellä. Monet kylän lapsista käyvät pyhäkoulussamme Bellavista Altassa ja jotkut aikuisetkin ovat liittyneet seurakuntaan. Vielä ei ole tullut aika avata omaa työpistettä San Albertoon, mutta yhteys on jo olemassa.



Ihmeiden ihme, 28 vierastamme ja myös me "paikalliset" löysimme jokainen nukkumapaikan seurakuntamme tiloista. Teltat ja hyttysverkot nousivat vieri viereen, kun väsyneet matkalaiset kävivät levolle. Sunnuntai-aamuna iloinen puheensorina ja nauru kuuluivat kauas jo ennen kello viittä, kun hyvin levänneet vuoriston nuoret alkoivat suunnitella uintireissua joelle...


Kukaan ei myöskään jäänyt nälkäiseksi, kun viidakon ja vuoriston ystävät pääsivät yhdessä ruoanlaittoon. Ruokaa valmistui niin kaasuliedellä kuin nuotiollakin, ja useampaan otteeseen syötiin ecuadorilaisten lempiruokaa, kanaa, sen eri muodoissa!


Sunnuntai-aamuna Bellavista Altan kirkko oli ääriään myöten täynnä, kun kokoonnuimme yhteiseen juhlatilaisuuteen. Vuoriston sisaret lauloivat, Punguhuaicon seurakunnan pastori Alejando Ibaza saarnasi ja myös paikalliset seurakuntalaiset esittivät omia ohjelmanumeroitaan. Pyhäkoulunkin pitoon saimme tällä kertaa apuvoimia vuoriston ystävistä.



Jumalanpalveluksen lopuksi oli kiitosten vuoro - ovathan vuosia sekä vuoriston, että viidakon intiaaniseurakunnissa palvelleet Eeva ja Pekka Paukkala palaamassa Suomeen. Kyyneliltä ei vältytty, kun intiaanit hyvästelivät heille rakkaiksi tulleita lähetystyöntekijöitä. Pastoreidemme Ramiron, Nelsonin ja Alejandron johdolla seurakunta siunasi kotimaahansa palaavat lähtijät ja myös Hanna Erikssonin, joka jää palvelemaan seurakuntaa Bellavista Altan alueelle.



Ennen kotimatkan alkua nautittiin yhdessä viidakon sisarten valmistama juhla-ateria ja toteutettiin vuoriston nuorten haave uinnista Napo-joessa. Jäämme odottamaan uusia kohtaamisia vuoriston ystäviemme kanssa ja lähetysinnon kasvamista intiaaniseurakunnissamme. Monissa kylissä ei ole vieläkään kuultu Hyviä Uutisia Jeesuksesta.




Teksti ja kuvat: Hanna Eriksson

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti