perjantai 27. heinäkuuta 2018

Pedagogista osaamista, kansainvälisyyttä ja esirukousta BellavistassaTäkäläisen kouluvuoden päättyessä saimme iloita suuresta, monikulttuurisesta tiimistä, joka tuli useammaksi viikoksi auttamaan meitä työssämme. Luotamme siihen, ettemme jääneet yksin aktiolaisten lähdettyäkään. Bellavista Altasta on nousemassa joukko, joka rakastaa Jeesusta ja tahtoo palvella Häntä oman kansansa keskuudessa!Viime viikkoina olemme kulkeneet pitkin maanteitä, jokia ja myös halki viidakon tavoittaaksemme syrjäseuduilla asuvia ihmisiä. Suomalainen aktiotiimi vieraili Paltacochan kyläkoululla ja Venezuelasta avuksemme saapunut perhe vei iloa ja Jippii-lauluja kaukaiseen Mangun kylään saakka.

Bellavista Altan kylässä lähinnä opetusalan ammattilaisista koostuvat apujoukkomme rohkaisivat ja neuvoivat koululaistemme vanhempia lastenkasvatukseen liittyvissä asioissa, kouluttivat varhaisnuoriamme tukiopetustehtäviin ja laativat uusia opetusmateriaaleja, jotka pääsivätkin heti lastemme käyttöön.
Heinäkuussa järjestetyille lasten- ja nuortenleireille osallistui yli sata henkilöä. Kummilapsihankkeen perhepäivässä lapset ja vanhemmat pääsivät tekemään ryhmätyötä, hikoilemaan ja kastumaankin yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Leirien jälkeen oli vielä ohjelmassa musiikkityöpaja. Nuorin opettajamme oli vain 12-vuotias, mutta hyvin ammattitaitoinen!


                                         

Ulkomaalaisten pitkäaikainen läsnäolo kylässämme oli hyvää kansainvälisyyskasvatusta. Yhteinen sävelkin löydettiin!


 Suuri ja merkittävä työ tehtiin hengellisellä rintamalla. Tiimin päivittäiset rukous-, ylistys- ja raamattuhetket pehmittivät maaperää ja sydämiä Jumalan toiminnalle. Oli hienoa kokea perheyhteyttä eri kansallisuuksia edustavien uskovien kesken ja nähdä vaivaa yhteisten päämäärien eteen. Saimme todellakin kokea, ettemme ole tässä tehtävässä yksin. Odotamme ihmeellisiä rukousvastauksia ja siunaamme aktiolaistemme päivittäisiä askelia Jumalan tahdon tiellä, ympäri maailmaa.

KIITOS, ystävät!

Kuvat: Toni Wentin, Anna Ylimäki-Wentin, Hanna Eriksson
Teksti: Hanna Eriksson

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti