maanantai 31. lokakuuta 2016

Ihmeitä ja kiitoksen aiheita rakennustyömaalla


Kuluneen kuukauden aikana uudisrakennuksellamme on työskennellyt kaksi ammattimiestä, sekä yksi apulainen. Kiitos Kanadan siskoille ja veljille, jotka ovat mahdollistaneet työmiesten palkkauksen! Myös pastorimme Ramiro on ollut mukana rakennustöissä, ja seurakunta-aktiivimme Zoila on laittanut ruokaa rakentajille. Tällä viikolla Ecuadorissa juhlitaan pyhäinpäivää ja Cuencan kaupungin itsenäisyyttä kolmen vapaapäivän merkeissä. Rakentajamme ovat lomalla koko viikon, ja sen jälkeen työt jatkuvat ainakin vielä ensi viikon ajan.

7.10. Monitoimisalin seinien pystytys on alkanut.
Toissa viikolla sementti loppui rakennustyömaaltamme ja sitä piti tilata Loretosta. Tilauksen toimittaja - tuntematon mies - olisi kuitenkin halunnut maksun sementistä ja sen kuljetuksesta jo tilausvaiheessa. Kun Ramiro-pastorimme vielä pohti sitä, kannattaako hänen ottaa moinen riski, hän kuuli, että läheisessä Maltapuran kylässä olisi myynnissä ylijäämäsementtiä. Ramiro sai kyydin Maltapuraan ja osti sieltä tarvitsemansa sementit - käteisellä!


8.10. Loretosta ostetut harkot ja sementtisäkit saapuvat Bellavistaan –
seurakunnan lapset mukana  materiaalin siirrossa rakennustyömaalle.

                                     

Päivä oli kuitenkin ollut kuuma ja miehet väsyneitä rakennustyön jäljiltä. Sementtilasti tuotiin autokyydillä kylämme pelikentälle ja Ramiro ajatteli kantaa sen sieltä rakennustyömaalle vasta seuraavana päivänä. Auton saapuessa Bellavista Altaan kentällä pelaamassa olleet nuoret tarjoutuivat kuitenkin yllättäen kantamaan sementtisäkit työmaalle - saman tien! Samalla tavalla saimme apua sementin kantoon myös viime viikolla, tuodessamme sitä Tenasta. Iloitsemme kyläläistemme palvelualttiudesta - se ei ole mikään itsestäänselvyys. Uskomme Jumalan apuun ja johdatukseen myös tulevina viikkoina, loppuunsaattaessamme tätä pitkäkestoista rakennushanketta.

22.10. Ramiro ja Willy valmistelevat tulevan viikon rakennustöitä.

Keittiö ja sen takana oleva ruokailu-/monitoimitila
tulevat helpottamaan seurakuntamme emäntien työtä.
Yläkertaan saamme omat majoitustilat,
alakertaan toimiston ja varaston.
22.10. Uudisrakennuksemme on jo saanut muotonsa. Ensi kuussa kattotalkoot!

Teksti ja kuvat: Hanna ErikssonEi kommentteja:

Lähetä kommentti