keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Kummilapsihanke on käynnistynyt!

Viidakossa tapahtuu! Bellavista Altan seurakunta on aloittanut lasten tukiopetushankkeen yhdessä Kehitysmaiden lasten koulutustuki (KLK) ry:n kanssa. Hankkeen kichwankielinen nimi "Sachamanta Mushuk Yuyay" merkitsee uutta ajattelutapaa viidakosta. Rukouksemme on, että lapsemme ja kokonaiset perhekunnat voisivat elää terveiden arvojen mukaisesti ja löytää keinoja parantaa elämänlaatuaan - ja tulevaisuuttaan. Koulutus on tässä avainasemassa, ja siksi tahdomme tukea kyläkoulujen ja perheiden työtä tarjoamalla lapsille tukiopetusta.Hankkeemme alkuvaihe painottuu vapaaehtoisten koulutukseen. Seurakuntamme jäsenet vastaavat niin lapsille järjestetystä toiminnasta, kuin koko satapäiselle joukollemme tarjottavasta lounaasta. Vapaaehtoisten tiimiä tukevat ja ohjaavat seurakunnan pastoripariskunta Ramiro Escola ja Cecilia Tambi, sekä Vapaakirkon lähetystyöntekijänä alueella toimiva Hanna Eriksson.Ensimmäisen lapsille järjestetyn tilaisuuden toteutimme kahdessa vuorossa. 4-12 -vuotiaista lapsistamme nuorimmat viettivät kanssamme aamupäivän, kun taas isommat lapset saapuivat paikalle lounasaikaan. Tukiopetuksen lisäksi lapset saivat osallistua pieneen hartauteen ja leikkiä yhdessä. Päivän kohokohta taisi kuitenkin olla kolmen äidin valmistama herkullinen lounas, josta riitti kaikille!

 Pienryhmissä lapset pohtivat arvoja ja yhteisen elämän ohjenuoria. Ryhmätyön tulokset esitettiin lopuksi muille lapsille ja ohjaajille. Yhdessä vietetty aika päätettiin rukoukseen ja kutsuun: seuraavana päivänä tavattaisiin samassa paikassa, jumalanpalveluksen ja pyhäkoulun merkeissä!
Sunnuntaina kirkkomme olikin ääriään myöten täynnä, kun neljässä eri intiaanikylässä asuvien lastemme vanhemmat oli kutsuttu paikalle juhlistamaan kummilapsihankkeen alkamista. Sovittiin myös seuraavista rakennustalkoista, jotta lapsityössä tarvitsemamme lisätilat saataisiin valmiiksi. Siitä sitten lisää tulevissa blogiteksteissä. Näyttää siltä, että viidakossa on jo alettu ajatella uudella tavalla!

Teksti ja kuvat: Hanna Eriksson

ps. Jos haluat kummiksi jollekin lapsistamme,
tutustu KLK ry:n uudistettuihin nettisivuihin ja tule mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti