lauantai 21. kesäkuuta 2014

Juhlaa, uuden oppimista ja yhteyttä Bella Vistassa

Bella Vistan seurakuntatyö jatkuu motivoituneen tiimin johdolla. Jumala on siunannut meitä kahdella ecuadorilaisella pastorilla, jotka ovat jättäneet kotinsa ja sukunsa ja tulleet perheineen asumaan tänne Ecuadorin viidakkoalueelle, vieraan kulttuurin, ilmaston ja kielen keskelle, palvellakseen Napojokivarren kichwa-intiaaneja ja kertoakseen heille ilosanomaa Jeesuksesta.

Ramiro ja Cecilia perheineen asuvat Misahuallíssa, Nelson ja Piedad Tenassa. Viikonloppuisin tämä tiimi matkustaa parin tunnin auto- ja kanoottimatkan päähän Bella Vistan kylään. Seurakunnan toiminnan pyörittämisessä – lähinnä musiikissa, tilaisuuksien juonnossa ja lasten pyhäkoulussa – ovat apuna myös paikalliset joukot. Uskomme Jumalan hiljalleen valmistavan Bella Vistan asukkaita palvelemaan oman seurakuntansa keskellä ja lähikylissä. Kesäkuun 28. päivälle suunnittelemmekin yhteistä kokous- ja evankeliointimatkaa Paltacochan kylään, jonka jo vuosia sitten perustetusta seurakunnasta puuttuu vastuullinen työntekijä.Kesäkuun puolivälissä täällä Ecuadorissa juhlittiin isänpäivää. Me matkustimme Bella Vistaan jo perjantai-iltana. Lauantai-aamuna seurakunnan naiset kokoontuivat nuotion ääreen valmistamaan juhla-ateriaa, jonka kuluihin jokainen heistä oli osallistunut pienellä summalla. Lapset koristelivat kirkkosalin ja äidit kirjoittivat rohkaisevia ja kiitollisia tervehdyksiä miehilleen seinälle teipattavaksi. Isät istuivat kunniapaikoilla juhlassaan, johon kuului pieniä kilpailuja, musiikkia, Raamatun sanaa ja isille suunnattuja onnitteluja. Yhdessä kiitimme Jumalaa, taivaallista Isäämme, joka oli tuonut kirkkoon niin monta avioparia lapsineen iloitsemaan perheestään ja Hänen tuntemisestaan.

Lauantai-iltapäivä jatkui musiikkiryhmän harjoituksilla, käsityöpajalla, raamattukoulun oppitunneilla ja auringon jo laskettua iltakokouksella seurakuntalaisten itsensä rakentamassa kauniissa kirkkorakennuksessa. Sunnuntain ohjelmaan kuului jumalanpalvelus ja omat opetustuokiot lapsille ja nuorille, jonka jälkeen pastorit katosivat yhdessä kyläläisten kanssa katsomaan jalkapallo-ottelua, jossa Ecuador kohtasi Sveitsin – hyvä tilaisuus jakaa elämää yhdessä seurakuntalaisten kanssa!

Pastorin lasten koulu jatkuisi Misahuallíssa maantantaina, ja Bella Vistan nuoretkin valmistautuivat jo palaamaan omaan sisäoppilaitokseensa Chonta Puntaan. Kylä hiljeni vastaanottamaan uutta viikkoa, kun kanoottimme lähti Bella Vistan rannasta saattamaan meitä kotimatkalle. Tulevana viikonloppuna, pastoreiden palatessa Bella Vistaan, kanoottia tarvittaisiin taas!

Teksti ja kuva: Hanna Eriksson

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti