tiistai 28. tammikuuta 2014

Marlene

José, Marlenen mies, kuvassa vasemmalla kitaran kanssa ja Marlene itse kuvassa oikealla.
Marlene on 34-vuotias intiaaninainen Bella Vistasta. Mies toimii opettajana Modaña-nimisessä kylässä. Modaña on Napo-joen rannalla noin 15 kilometriä Bella Vistasta alavirtaan. Marlene tuli uskoon jo pikkutyttönä. Myös José, Marlenen mies, on ollut uskossa lapsesta saakka. Mies on mestitsi ja hän on syntynyt Napon läänissä. Molemmat kuuluvat Bella Vistan seurakuntaamme. Marlenella ja Josélla on kolme lasta.

Marraskuun loppupuolella Marlene, José ja heidän 10-vuotias poikansa lähtivät kalastamaan joelle. Aikansa kalastettuaan mies ja poika jäivät rannalle ja Marlene lähti vielä yksikseen kanootilla nostamaan verkkoja. Kun hän oli nostamassa verkkoja veneeseen, Marlene ei huomannut, että kanootti lähestyi suuren kiven takana olevaa voimakasta pyörrettä. Kanootti ajautui suoraan pyörteen imuun. Se oli niin voimakas, että imaisi koko kanootin kitaansa ja Marlenen syvyyksiin. Nainen pelästyi nopeaa tapahtumaa niin, että imaisi vettä sisäänsä. Pää osui voimalla suuren kiven kylkeen ja taju alkoi hiipua veden alla. Marlene oli varma kuolemastaan. "Auta Jeesus", oli se lyhyt rukous, joka nousi ihan automaattisesti mieleen.

Ensin kaikki ympärillä pimeni täydellisesti, sitten yhtäkkiä kirkkaus tuli ympärille ja Marlene siirtyi kuin toiseen maailmaan. Kirkkauden keskellä oli hohtavat portaat, jotka johtivat ylös korkeuksiin. Portaiden yläosa oli kuin kirkkaan pilven peitossa. Pian tuon valoverhon läpi astui häikäisevän kirkkaisiin valkeisiin vaatteisiin puettu mies, Jeesus. Siksi Marlene hahmon tunnisti. Oli vain hyvä olla. Marlene ei enää tiedostanut olevansa joen pohjalla, veden alla. ”Sinulla on vielä paljon tehtävää”, sanoi rakkautta säteilevä kirkas hahmo. ”Vielä et pääse kotiin”. Pian sanojen jälkeen Marlene tunsi, miten voimakkaat kädet tarttuivat kainaloiden alle, ja hänet nostettiin pintaan. Lähellä oli kanootti, ajautuneena rantaan. Marlene ui sen luokse ja nousi kanoottiin. Vasta kotona ruumis alkoi vapista ja samalla sisin iloita. Jumala armossaan oli pelastanut hänet. Kotona vietettiin koko ilta ylistys- ja rukousjuhlaa.

Kuva ja teksti: Pekka Paukkala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti