torstai 3. toukokuuta 2018

Yhteyttä ja Jumalan Sanaa kertomusten muodossa

Vuosi sitten järjestimme jokivarressa Ecuadorin historian ensimmäisen Simplemente la Historia (STS/yksinkertaisesti tarina) -koulutuksen. Tämän peruskurssin kuulumisia voit kerrata täältä.

STS-Jatkokurssi Bellavistassa toteutui lyhyellä varoitusajalla paikalle kutsutun Dan McDonoughin johdolla.

Tänä vuonna saimme Bellavistaan STS-jatkokurssin, jonka jälkeen veimme menetelmän Imbaburan vuorille. Ohessa Suomen Viikkolehden (25.4.2018) julkaisema artikkeli näistä koulutuksista.


Haasteilta ei tänäkään vuonna vältytty - kouluttajamme Bryan estyi saapumasta paikalle, majoituksen ja ruokailun järjestäminen vuoristossa oli hankalaa, ulkomaalaiset kouluttajat joutuivat matkustamaan epämukavasti julkisella liikenteellä, yhden jatkokurssilaisemme vauva syntyi ennenaikaisesti keskelle viidakkoa, ja Ramiro-pastorimme joutui viemään lapsen äidin kaupungin sairaalaan, kurssin vielä jatkuessa.

Kansain- ja kulttuurienvälisessä kouluttajatiimissämme olivat edustettuina Ecuadorin viidakko- ja vuoristokichwat, Paraguay, Yhdysvallat, sekä Suomi.
Vuoriston uskovien vakuuttaminen koulutuksemme hyödyllisyydestä oli vaikeaa, ja juuri siksi tuntuikin niin hyvältä kuulla kurssin päätyttyä, että he halusivat kääntää kaikki STS-materiaalit kichwaksi ja järjestää jatkokoulutuksen seurakunnassaan tulevana vuonna.

   




Myös viidakon veljet ja sisaret ovat rohkaistuneet tämän meille kaikille uuden Raamatun opiskelumenetelmän käyttöön. Lauantaisin, aamuvarhain, olemme alkaneet kokoontua Bellavistan kodeissa juomaan yhdessä guayusa-teetä ja keskustelemaan Raamatun kertomuksista. Lauantai-iltaisin opettelemme ja analysoimme kertomuksia seurakunnassa - pyhäkoulunopettajat saavat siitä eväitä sunnuntaita varten, muut seurakuntalaiset tulevan viikon kohtaamisiin.

Lauantai-illan kristittyjen yhteisessä jumalanpalveluksessa, Punguhuaicon kichwa-seurakunnassa, musisoimme yhdessä viidakon ja vuoriston uskovina.

Levitköön Jumalan Sana kyliin ja koteihin!

Teksti ja kuvat: Hanna Eriksson

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti