keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Kaikkia tarvitaan työssä

Vaativa ja raskaskin kummilapsityö on haastanut seurakuntaamme monella tavalla. Tällä hetkellä työn piirissä on 115 peruskouluikäistä lasta 52 eri perheestä. On hienoa, että saamme tehdä työtä näiden perheiden kanssa, koska samalla myös seurakuntamme kasvaa ja vahvistuu. Hiljalleen on löytynyt vastuunkantajia erilaisiin tehtäviin ja myös lasten vanhemmat osallistuvat työhön tarvittaessa.

Seurakunnan keittiötiimi ruokaa jakamassa.
Tukiopetushankkeessa ruokaa valmistavat myös lasten äidit.

Kichwa-kulttuurissa työtä tehdään talkoilla. Joku keittää ruokaa, toiset valmistavat janojuomaksi chichaa. Viidakkoveitset ovat välttämättömiä, kun kasvillisuutta raivataan asutuksen ja viljelmien tieltä. Olemme seurakuntana aloittamassa pienimuotoista viljelytoimintaa, jotta kummilapsemme saisivat syödä paikallisesti tuotettua ruokaa, ja seurakuntamme saisi hiukan varoja mahdollisesta tuotteiden myynnistä.

Vuoden vaihteessa on tarkoitus istuttaa maissia, papuja ja maapähkinöitä!

Chicha alkaa olla valmista tarjottavaksi!
Tauolla juodaan chichaa ja vaihdetaan kuulumisia.

Työ on raskasta, mutta osaavissa käsissä tehokasta.
Miksi keittiöpuutarha on näin korkean aidan takana? Ovatko uhkana kenties viidakon pedot?
Ei, vaan lapsemme, jotka rakastavat kiipeilemistä!
Tämän aitauksen sisällä vihannekset ja lääkekasvit saavat kasvaa rauhassa.

 Tukiopetushankkeemme bellavistalainen päävastuunkantaja on 19-vuotias Gina. Hän tekee hankkeen ruokahankinnat, hoitaa kirjanpidon, sekä vastaa lasten toimintaradasta, jonka varrella opitaan monenlaisia koulussa – ja elämässä – tarvittavia tietoja ja taitoja.

Tulevana vuonna meitä on luvannut auttaa myös Edelina, jolla on asiantuntemusta ruoanlaitosta. Hän vastaa keittiötiimin toiminnasta, ruokalistoista ja keittiöpuutarhasta.

Etsimme vastuunkantajia myös arkena kokoontuvaan läksykerhoon. Rukoilethan kanssamme, että oikeat henkilöt löytyisivät tähänkin tehtävään!

Gina tarkastaa ja päivittää tukiopetushankkeen opetusmateriaaleja.
Edelina syyskuussa syntyneen poikavauvansa kanssa.

Ensimmäiset kuvat ja video: Joanna Sormunen
Jälkimmäiset kuvat ja teksti: Hanna Eriksson

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti