keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Lomakauden kuulumisia

Ecuadorin vuoristo- ja viidakkoalueella lasten kesäloma alkoi heinäkuun alkupuolella. Loma jatkuu elokuun loppuun saakka, joten nyt on hyvin aikaa leikkiä, levätä, vierailla sukulaisten luona, auttaa vanhempia töissä omalla peltotilkulla - tai tylsistyä kotona. Pitkä loma takaa sen, että uuden kouluvuoden alku on odotettu tapahtuma, tuohan se taas rytmiä päiviin.

Perheet koolla Bellavista Altan pelikentällä

Seurakuntamme ja kummilapsihankkeemme järjesti heinäkuun toisella viikolla toimintaa jokivarren lapsille ja nuorille. Kummilastemme lisäksi tapahtumaan olivat tervetulleita muutkin lapset. Maanantain ja tiistain leikimme ja pelailimme lasten kanssa, ja keskiviikkona paikalle saapuivat myös lasten vanhemmat - yhteensä 150 henkilöä, joille järjestimme leikkimielistä kisailua, sekä tarjosimme välipalaa. Oli ilo nähdä lasten ja heidän vanhempiensa touhuavan ja nauravan yhdessä - tällaisia tilaisuuksia on suurissa kichwa-perheissä harvoin, joten perhetapahtumamme oli varmasti ikimuistoinen.


Sama yhteys jatkui perjantaina, kun suomalaisen kummin saaneet lapsemme kokoontuivat viimeistelemään kummivanhemmilleen lähetettäviä tervehdyksiä. Lasten äidit, ja jokunen isäkin, yllättivät meidät saapumalla lastensa seuraksi ja avuksi tervehdysten tekoon. Järjestimme myös pienimuotoisen "taidenäyttelyn", jossa vanhemmat saivat tutustua lastensa taideteoksiin.
Torstaiksi olimme kutsuneet koolle nuorisomme. 25 nuorta ja varhaisnuorta viihtyi yhdessä puolille päivin saakka, jolloin tarjosimme heille lihakeitto-lounaan. Ensi vuonna toivomme voivamme järjestää nuorille oman, useamman vuorokauden kestävän leirin!


Nuoret yhteiskuvassa, "suoköydenvedon" jälkitunnelmissa (Kuva: Ramiro Escola)

Naurun ja hyvän mielen lisäksi tämän lomaviikon tärkein anti oli se, että saimme esittää evankeliumin selkeällä ja ymmärrettävällä tavalla niin lapsille, nuorille kuin perheillekin. Punaiset, mustat, valkoiset ja kullan väriset liput liehuivat, kun lapset opettelivat laulamaan pelastuksesta kertovaa Värilaulua.

"Sillä armosta te olette pelastetut..." (Ef. 2:8-9)

Vaikka lasten pyhäkoulu ja normaali jumalanpalvelustoiminta jatkuukin Bellavista Altassa läpi koko lomakauden, on meillä nyt aikaa myös hengähtää. Kummilapsitoiminta ja rakentaminen jatkuvat syyskuussa, niin myös nuorten toiminta, jota on tulevina kuukausina tarkoitus aktivoida ja säännöllistää. Heinäkuun viimeisellä viikolla saamme vielä vieraaksemme ulkomaalaisen aktioryhmän, sekä järjestämme rukousyön ja evankelioivaa toimintaa naapurilähiössä. Elokuussa toiminta jatkuu "kevennettynä", lähinnä paikallisin voimin.Kun arjen toiminnat ja velvoitteet vähenevät, on helpompi löytää aikaa ihmisten kohtaamiseen henkilökohtaisella tavalla. Rukoukseni on, että myös Bellavista Altassa voisi syntyä hyviä ja siunattuja kohtaamisia niin seurakuntalaisten kesken, kuin myös niiden tavoittamiseksi, jotka eivät vielä koe seurakuntaa kodikseen. Ehkäpä ehdimme elokuussa muutamalle kotivierailulle tai yhteiselle kalareissulle naapureiden kanssa. Tällaisia menetelmiä taisi Jeesuskin aikanaan käyttää! :)

Teksti ja kuvat: Hanna Eriksson

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti