keskiviikko 13. elokuuta 2014

Työ jatkuu Bellavistassa

Heinä-elokuu jokivarressa on pitänyt sisällään normaalin Bellavistan kokoustoiminnan lisäksi muun muassa kotivierailuja ja kirkon lattianvaluutalkoot läheisessä San Vicenten kylässä.Kuva 1: Alkurukous pyhäkoulussa

San Vicenten talkoot järjestettiin elokuun ensimmäisenä lauantaina ja niihin osallistui paikallisten ja bellavistalaisten uskovien lisäksi myös paljon muita kyläläisiä. Lattian valmistuttua laulettiin yhdessä hengellisiä lauluja ja kerrottiin evankeliumia kaikille osallistujille.

Täällä Ecuadorin viidakkoalueella on nyt koulujen loma-aika, joten Misahuallisssa asuva pastorimme Ramiro perheineen on voinut viettää aikaa Bellavistassa myös viikolla. Ramiro on parhaillaankin Bellavistassa, vierailee kyläläisten kodeissa ja järjestää toimintaa nuorille. Heinäkuussa kotivierailuilla oli mukana myös muutamia yhdysvaltalaisia nuoria, jotka olivat tulleet lähetysmatkalle tänne Ecuadoriin ja jakoivat mm. särkylääkkeitä niitä tarvitseville - varsinkin vanhat ihmiset näissä kylissä kun kärsivät monenlaisista vaivoista.

Nyt elokuussa kotikäynneillä uutuutena ovat olleet ecuadorilaisten rakastamat "serenadit" - muusikkopastorimme on tiimeineen yllättänyt iloisesti joitakin seurakuntalaisia ilmestymällä konsertoimaan heidän kotipihoilleen. Ramiro toivoo myös voivansa opettaa kitaran ja huilunsoittoa seurakunnan nuorille, jotta musiikkivastuu siirtyisi vähitellen paikallisille. Bellavistassa kokoontuu viikonloppuisin myös raamattukoulu, joka on nyt edennyt seuraavaan, haastavampaan vaiheeseen. Raamattukoulua johtaa toinen pastoreistamme, Nelson. Opinnoissa on tällä hetkellä mukana 12 uskovaa.

Olemme alkaneet kouluttaa myös pyhäkoulun opettajia. Ensimmäiseen tapaamiseemme elokuun toisena lauantaina kokoontui kahdeksan lapsityöstä kiinnostunutta nuorta ja aikuista. Tutkimme yhdessä, miksi lapset ovat niin tärkeitä Jumalalle - ja jopa esimerkkejä meille aikuisille. Pohdimme myös erilaisia tapoja opettaa muistolause lapsiryhmälle, ja opimme ulkoa yhden raamatunjakeen - tällä kertaa kichwan kielellä!


Kuva 2 ja 3: Bellavistalaiset oppimassa lapsityöstä


Niin raamattukoulu kuin lapsityönkoulutuskin jatkuvat taas kahden viikon kuluttua - lauantaina 23.8. Siihen saakka kokoustoiminta ja kotivierailut jatkuvat Nelsonin, Ramiron ja seurakunnan vastuuhenkilön, Saulin, johdolla. Kiitos rukouksistasi Bellavistan ja sen lähikylien puolesta!

Teksti ja kuvat: Hanna Eriksson

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti